Kuře nadivoko, s paprikovou pastou, řapíkatým celerem a zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 kuřete
- 1 cibule
- 1/2-1 kelímek 12 % smetany na vaření
- hladká mouka na zahuštění
- 2 lžíce oleje
- 2-3 PL červené paprikové pasty
- sůl
- 3 stvoly řapíkatého celeru
- 3 PL naloženého zeleninového základu
- kuřecí vývar
- 2-3 bobkové listy
- nové koření - několik kuliček
- černý pepř
- 2 kuličky jalovce
Postup Kuře nadivoko, s paprikovou pastou, řapíkatým celerem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve kuře rozporcujeme, omyjeme je a osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty.
Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji v tlakovém hrnci orestujeme. Přidáme kuřecí maso potřené směsí z paprikové pasty a zeleninového základu. Vše zarestujeme a necháme po dobu 5-8 minut zatáhnout.
Přisypeme pokrájené stvoly řapíkatého celeru a všechno shora uvedené koření. Maso zalijeme kuřecím vývarem a vaříme po dobu 20 minut v tlakovém hrnci. Když je kuřecí maso měkké, rozkvedláme v hrnku smetanu s moukou a opatrně vmícháme zpět a ještě chvíli povaříme.
Nakonec odstraníme koření, vyjmeme maso na talíř a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Dochutíme a maso vložíme zpět. Podáváme s rýží, kterou jsme připravovali s kořenovou zeleninou. Zdobíme petrželkou.