Kuře nadivoko, s paprikovou pastou, řapíkatým celerem a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kuřete
1 cibule
1/2-1 kelímek 12 % smetany na vaření
hladká mouka na zahuštění
2 lžíce oleje
2-3 PL červené paprikové pasty
sůl
3 stvoly řapíkatého celeru
3 PL naloženého zeleninového základu
kuřecí vývar
2-3 bobkové listy
nové koření - několik kuliček
černý pepř
2 kuličky jalovce

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve kuře rozporcujeme, omyjeme je a osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty.

  2. Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji v tlakovém hrnci orestujeme. Přidáme kuřecí maso potřené směsí z paprikové pasty a zeleninového základu. Vše zarestujeme a necháme po dobu 5-8 minut zatáhnout.

  3. Přisypeme pokrájené stvoly řapíkatého celeru a všechno shora uvedené koření. Maso zalijeme kuřecím vývarem a vaříme po dobu 20 minut v tlakovém hrnci. Když je kuřecí maso měkké, rozkvedláme v hrnku smetanu s moukou a opatrně vmícháme zpět a ještě chvíli povaříme.

  4. Nakonec odstraníme koření, vyjmeme maso na talíř a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Dochutíme a maso vložíme zpět. Podáváme s rýží, kterou jsme připravovali s kořenovou zeleninou. Zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!