Kuře na víně s jablky a brusinkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna nebo čtvrtky
- 6 větších jablek
- 2-3 dcl červeného vína
- 1 sklenička brusinek (event. brusinkového džemu)
- pepř
- sůl
Postup Kuře na víně s jablky a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku.
Jablka oloupeme a nakrájíme (nejlépe tak, že tvořítkem jablko rozřežeme na osminky a každou osminku překrojíme na půl).
Porce kuřete v pekáčku obložíme kousky jablek, na která rozprostřeme brusinky (já mám nejraději brusinkovou směs z Ikea).
Zalijeme červeným vínem a dáme na 2 hodiny péci do trouby.
Během pečení poléváme vypečenou šťávou (pokud je potřeba podlejeme dalším vínem) a jablka s brusinkami párkrát v pekáčku promícháme a obrátíme.
Po půl hodině pečení pekáč zakryjeme druhým pekáčkem (event. alobalem) a pečeme hodinu zakryté, aby maso krásně změklo a nespálila se nám kůžička. Ke konci pečení pekáč odkryjeme, aby se maso na povrchu krásně dopeklo.
Podáváme s vařeným bramborem.