Kuře na uzeném a zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře naporcované nebo čtyři kuřecí stehna či čtvrtky
máslo
sůl
koření na kuře nebo sušená paprika, pepř, drcený kmín a sušený česnek
500 g kysaného zelí - okapaného
1 - 2 lžíce cukru krupice - dle chuti
3 stroužky česneku
1 cibule velká (nebo dvě malé)
300 g uzeného masa dle chuti (bok bez kosti, plec, krkovička)

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované kuře (stehna) osolíme, okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzené.

  2. Stehna poklademe kousky másla, trochu podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 30 minut.

  3. Pak kuřecí díly (stehna) vyndáme na talíř, do výpeku nasypeme zelí, osladíme dle vlastní chuti a promícháme.

  4. Podlijeme podle potřeby troškou vody (zelí trochu šťávy pustí), kuře opět naskládáme do pekáče na zelí a dopečeme doměkka a dozlatova za občasného podlití a přelití výpekem (pekáček musíme naklonit, aby výpek pod zelím stekl ke straně).

  5. Podáváme s bramborem, houskovým nebo bramborovým knedlíkem, gnocchi.

  6. Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme do zelí vmíchat ke konci pečení trochu tučné smetany nebo zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!