Kuře na smetaně s houbami a krupicovými noky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Kuřecí díly podle chuti-(může být i králičí maso)
- 100 g slaniny
- 3 lžíce oleje
- 2 cibule
- 1 lžíce sladké papriky
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 200 g čerstvých hub (nebo sušených)
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1,5 dcl sladké smetany
Postup Kuře na smetaně s houbami a krupicovými noky
Postup přípravy receptu
-
Kuře, nebo králičí maso si naporcujeme na porce, prošpikujeme slaninou a osolíme. Opečeme ze všech stran na oleji a odložíme bokem.
Na oleji, kde jsme maso opékali si osmažíme cibuli, přidáme papriku a houby, podlejeme vodou a přidáme koření.
Pečeme doměkka. Po upečení maso a koření vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody.
Provaříme a přilijeme smetanu.