Kuře na smetaně s houbami a krupicovými noky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí díly podle chuti-(může být i králičí maso)
100 g slaniny
3 lžíce oleje
2 cibule
1 lžíce sladké papriky
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
200 g čerstvých hub (nebo sušených)
2-3 lžíce hladké mouky
1,5 dcl sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Kuře, nebo králičí maso si naporcujeme na porce, prošpikujeme slaninou a osolíme. Opečeme ze všech stran na oleji a odložíme bokem.

  2. Na oleji, kde jsme maso opékali si osmažíme cibuli, přidáme papriku a houby, podlejeme vodou a přidáme koření.

  3. Pečeme doměkka. Po upečení maso a koření vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody.

  4. Provaříme a přilijeme smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!