Kuře na paprice v tlakovém hrnci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna (nebo jiné části kuřete)
1 cibule
175-200 g husté zakysané bio smetany
cca1 lžíce hladké mouky (anebo lépe tapiokové)
1 lžíce sladké papriky
1 lžička-1 lžíce rajského protlaku
1/3 lžičky pálivé papriky
1/3-1/2 lžičky kari koření
1/3 lžičky kurkumy
špetka muškátového oříšku
pepř
cca 1/3 lžíce Podravky Natura anebo jen sůl
trochu přepuštěného másla nebo oleje (anebo mix obojího)
cca 300 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli a dáme do tlakového hrnce na rozpuštěné máslo (nebo olej) zesklovatět.

  2. Mezitím porce kuřete stáhneme z kůže a opláchneme je.

  3. Jakmile cibule zesklovatěla, přidáme porce kuřete, zasypeme paprikami, kurkumou a kari kořením. Krátce zpěníme (osmahneme) a následně přilijeme vodu (cca 300 ml).

  4. Přidáme rajský protlak, Podravku Naturu (nebo jen sůl) a lehce opepříme. Uzavřeme tlakový hrnec a takto vaříme 25-30 minut.

  5. Jakmile je kuře hotové, sundáme poklici, vyndáme porce kuřete na talíř. Do kelímku se smetanou přidáme cca 2 lžíce právě uvařené šťávy, promícháme. Do hrnce přidáme cca1 lžíci mouky, muškátový oříšek, a vše řádně promícháme metličkou anebo ponorným mixérem. Je-li omáčka moc hustá, přidáme trošku vody, anebo naopak trošku mouky. Povaříme (a promícháváme) cca 5 min, na závěr přidáme smetanu. Poté dáme zpět porce kuřete, aby se znovu řádně prohřály.

  6. Dodatek: rajský protlak, kurkuma, kari a muškátový oříšek, dají omáčce dobrou barvu i chuť. Podáváme s přílohou, jak kdo má rád, já jsem přidal rýžová kolínka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!