Kuře na kari s dušenou rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 60 dkg kuřecích prsíček
- 5 lžic oleje
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžičky kari
- 2 lžíce medu
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- pepř
- sůl
- 4 lžíce sušených brusinek
- 2-3 lžičky solamylu (rozpuštěného ve studené vodě)
- 300 ml smetany na vaření
- 15 dkg čerstvých žampionů
- 3 lžíce oleje
- 1 malá cibulka
- PŘÍLOHA:
- 250 g rýže
- 1 cibule
- olej
- sůl
- 4 hřebíčky
- 1 lžička kari
Postup Kuře na kari s dušenou rýží
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do misky.
Ke kuřeti přidáme 2 lžíce oleje, hořčici, kari, med, česnek, pepř a sůl.
Důkladně promísíme a dáme do ledničky na 2 hodiny uležet.
Mezitím si připravíme žampiony. Očistíme je a nakrájíme na plátky.
Na 3 lžících oleje dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibulku a přidáme žampiony. Dusíme do změknutí a odpaření veškeré vody.
Naložené kuřecí maso dáme na pánev do zbylého rozehřátého oleje a restujeme. Malinko podlejeme vodou a dusíme do měkka.
Když je měkké, zalijeme smetanou a zahustíme solamylem rozpuštěným ve studené vodě.
Přidáme sušené brusinky a pár minut povaříme.
Těsně před koncem přidáme orestované žampiony.
Podáváme s dušenou rýží. V kastrůlku (který můžeme dát do trouby) na oleji orestujeme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme rýži, sůl, kari a hřebíček, zalijeme vroucí vodou tak, aby jí bylo 2 prsty nad rýži a přikryté pokličkou dáme do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut dusit.