Kuře na jablku a voňavém koření
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí čtvrtky
- 2 středně velká jablka
- 1 středně velká cibule
- 5 stroužků česneku
- 5 plátků másla o síle cca 5mm
- 5 cm dlouhá skořice
- 6 hřebíčků
- 1 lžička mletého sušeného zázvoru
- 150 ml brusinkový džus nebo brusinková šťáva
- 80 ml smetany použila jsem 31% Kunín
- sůl
Postup Kuře na jablku a voňavém koření
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, posypeme solí a zázvorem. Do každého kusu vsuneme pod kůži plátek másla.
3 plátky másla dáme do pekáčku, přidáme nakrájený česnek, cibuli a jablka zbavená jadřinců. Posypeme nadrceným hřebíčkem a skořicí, položíme čtvrtky a podlijeme brusinkovou šťávou.
V předehřáté troubě pečeme za občasného přelévání šťávou cca 40 minut doměkka.
Poté maso vytáhneme a uchováme v teple.
Šťávu propasírujeme přes husté síto do hrnce. Vzniklé pyré naředíme smetanou a 2minuty provaříme. Podáváme s noky, hodí se i rýže.