Kuře na hruškách s flambovanými ořechy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře nebo 4 stehna
4 hrušky
sůl
pepř
vývar
smetana
Niva (nemusí být)
olej
větší hrst vlašských ořechů
1-2 lžíce hruškovice (vodky)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, lehce osolíme (vývar a Niva jsou slané), opepříme, dáme do pekáčku, podlijeme trochu vývarem a pečeme. Když je napůl upečené, obložíme rozčtvrcenými hruškami bez jádřinců a dopečeme doměkka.

  2. Porce masa vyjmeme, výpek i s hruškami slijeme do hrnku a porce vrátíme do pekáčku, posypeme nastrouhanou nivou a vrátíme do už vypnuté ještě horké trouby, aby se sýr roztavil.

  3. Výpek buď zredukujeme nebo naopak naředíme vývarem podle potřeby, rozmixujeme, můžeme přidat zbytek nivy, zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Na trošce oleje pražíme nasekané ořechy, v malé naběračce zahřejeme hruškovici, na kraji hořáku zapálíme a hořící nalijeme na ořechy. Na talíř dáme porci kuřete, hruškovou omáčku a navrch ořechy. Podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!