Kuře marinované a pak pečené

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
3 řapíky celeru
1 velkou cibuli
6 stroužků česneku
sůl
2 snítky Smilu italského (je to zelené maggi)
6 cherry rajčatek
silnější plátek másla
Na marinádu:
2 lžíce medu
1 lžička silně pálivého feferonkového krému
majoránka
citronový tymián
rozmarýn
2 lžičky koření Andělská křídla
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme med, olej, feferonkový krém, nasekané bylinky.

  2. Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Řapík omyjeme, nakrájíme na špalíky, rajčátka překrojíme napůl.

  3. Maso omyjeme, osušíme potřeme marinádou a necháme v chladu marinovat, můžeme i přes noc. Nakrájenou zeleninu a snítky Smilu italského dáme do pekáče. Na zeleninu dáme marinované maso, které osolíme a okořeníme kořením Andělská křídla.

  4. Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 220°C pečeme asi 15 min, pak stahneme na 180°C. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou, ke konci přidáme máslo. Když je maso měkké vyndáme ho a uchováme v teple. Zeleninu a vypečenou šťávu nalijeme do mísy a ponorným mixérem rozmixujeme. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!