Kuře marinované a pak pečené
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí čtvrtky
- 3 řapíky celeru
- 1 velkou cibuli
- 6 stroužků česneku
- sůl
- 2 snítky Smilu italského (je to zelené maggi)
- 6 cherry rajčatek
- silnější plátek másla
- Na marinádu:
- 2 lžíce medu
- 1 lžička silně pálivého feferonkového krému
- majoránka
- citronový tymián
- rozmarýn
- 2 lžičky koření Andělská křídla
- olivový olej
Postup Kuře marinované a pak pečené
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme med, olej, feferonkový krém, nasekané bylinky.
Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Řapík omyjeme, nakrájíme na špalíky, rajčátka překrojíme napůl.
Maso omyjeme, osušíme potřeme marinádou a necháme v chladu marinovat, můžeme i přes noc. Nakrájenou zeleninu a snítky Smilu italského dáme do pekáče. Na zeleninu dáme marinované maso, které osolíme a okořeníme kořením Andělská křídla.
Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 220°C pečeme asi 15 min, pak stahneme na 180°C. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou, ke konci přidáme máslo. Když je maso měkké vyndáme ho a uchováme v teple. Zeleninu a vypečenou šťávu nalijeme do mísy a ponorným mixérem rozmixujeme. Podáváme s bramborovou kaší.