Kuře à la husa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 celé kuře
- 1 patka chleba
- 2 lžíce sádla - vepřové, husí, kachní
- 250 ml piva (dala jsem světlé)
- sůl
- kmín
Postup Kuře à la husa
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuře osolíme a posypeme kmínem. Z patky chleba vydlabeme střídku a dáme dovnitř sádlo. Patku i se sádlem vložíme do kuřete a zajistíme párátky.
Kuře položíme do pekáčku, podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme na 180-190°C, asi hodinu. Občas maso poléváme výpekem. Je-li třeba, přidáme trochu horké vody.
Před dopečením kuře odkryjeme a dopečeme do křupava. Podáváme se zelím a knedlíkem, ale i s brambory je to dobré.