Krůtí vývar s masem a těstovinou
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g krůtí směsi:
- krůtí křídla
- krůtí srdce
- krůtí krky
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- mrkev
- petržel
- nové koření
- bobkový list
- polévkové těstoviny
Postup Krůtí vývar s masem a těstovinou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí směs dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu (mrkev, petržel), sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 1 hodinu.
Vývar následně přecedíme a nakrájíme do něj obrané krůtí maso a uvařenou mrkev na drobné kousky a přidáme mini polévkové těstoviny (písmenka, mušličky atd).
Ještě cca 5 minut provaříme dle potřeby vložených těstovin.
Hotovou polévku doplníme nasekanou zelenou petrželovou natí a podáváme.