Krůtí srdce na jalovci s brusinkami a pórkem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg krůtích srdcí
1 větší cibule
lžíce husího sádla
10 rozdrcených kuliček jalovce
hrst proslazených sušených brusinek
menší pórek
masox
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci husího sádla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme v hmoždíři rozdrcených 10 kuliček jalovce. Zlehka orestujeme a necháme provonět.

  2. Krůtí srdce nakrájíme podélně na nudličky a pořádně propereme ve vodě. Srdce přidáme do hrnce k opražené cibuli a trochu opečeme.

  3. Podlijeme vodou, jen do ¾ masa, osolíme, opepříme, vložíme jednu kostku masoxu a dusíme.

  4. Jakmile jsou srdce měkká (cca 45 minut) tak nakrájíme celý pórek na kousky (čtverečky) a společně s hrstí brusinek přidáme do hrnce k srdci.

  5. Zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce. Necháme provařit 15 minut. Podáváme s těstovinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!