Krůtí srdce na jalovci s brusinkami a pórkem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg krůtích srdcí
- 1 větší cibule
- lžíce husího sádla
- 10 rozdrcených kuliček jalovce
- hrst proslazených sušených brusinek
- menší pórek
- masox
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup Krůtí srdce na jalovci s brusinkami a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci husího sádla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme v hmoždíři rozdrcených 10 kuliček jalovce. Zlehka orestujeme a necháme provonět.
Krůtí srdce nakrájíme podélně na nudličky a pořádně propereme ve vodě. Srdce přidáme do hrnce k opražené cibuli a trochu opečeme.
Podlijeme vodou, jen do ¾ masa, osolíme, opepříme, vložíme jednu kostku masoxu a dusíme.
Jakmile jsou srdce měkká (cca 45 minut) tak nakrájíme celý pórek na kousky (čtverečky) a společně s hrstí brusinek přidáme do hrnce k srdci.
Zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce. Necháme provařit 15 minut. Podáváme s těstovinou.