Krůtí roláda s medvědím česnekem, mandlemi a parmazánem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg krůtích prsou
- sůl
- pepř
- kmín
- 50 g oloupaných mandlí
- svazek medvědího česneku
- 1 bílek
- olivový olej
- 50 g hoblinek parmazánu
Postup Krůtí roláda s medvědím česnekem, mandlemi a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Maso si rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plát. Lehce osolíme a opepříme.
Připravíme náplň: společně rozmixujeme mandle, medvědí česnek, 1 bílek a lžíci oleje. Mixujeme tak dlouho, až nám vznikne hladší hmota. Směs osolíme a opepříme.
Náplň natřeme na připravený plát masa a pak posypeme hoblinkami parmazánu. Maso i s náplní opatrně zavineme do rolády. Roládu na povrchu osolíme, posypeme kmínem a pokapeme olejem.
Pečeme zpočátku zakryté, asi po 40 minutách odklopíme a dopečeme doměkka. Podáváme s bramborem, výborně vše dochutí pár hoblinek parmazánu, kterými dozdobíme každou porci na talíři.