Krůtí roláda s medvědím česnekem, mandlemi a parmazánem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg krůtích prsou
sůl
pepř
kmín
50 g oloupaných mandlí
svazek medvědího česneku
1 bílek
olivový olej
50 g hoblinek parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Maso si rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plát. Lehce osolíme a opepříme.

  2. Připravíme náplň: společně rozmixujeme mandle, medvědí česnek, 1 bílek a lžíci oleje. Mixujeme tak dlouho, až nám vznikne hladší hmota. Směs osolíme a opepříme.

  3. Náplň natřeme na připravený plát masa a pak posypeme hoblinkami parmazánu. Maso i s náplní opatrně zavineme do rolády. Roládu na povrchu osolíme, posypeme kmínem a pokapeme olejem.

  4. Pečeme zpočátku zakryté, asi po 40 minutách odklopíme a dopečeme doměkka. Podáváme s bramborem, výborně vše dochutí pár hoblinek parmazánu, kterými dozdobíme každou porci na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!