Krůtí ragú na boloňském základu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtí stehno
- 2 mrkve
- 2 větší řapíky celeru
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- 1 sklenka drcených rajčat (já jsem použila domácí pečená rajčata)
- 300 ml červeného vína
- olej
- pepř
- sůl
Postup Krůtí ragú na boloňském základu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kostky.
Cibuli, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak slaninu a poté česnek.
Přisypeme zeleninu a ještě restujeme, až pustí chuť a šťávu.
Poté přidáme maso, osolíme, opepříme a za občasného promíchání 5 minut opékáme.
Přilijeme víno a necháme z poloviny odpařit, vlijeme rajčata, přiklopíme a dusíme 30 minut. Pak přilijeme podle potřeby vodu.
Dusíme do změknutí masa.
Dochutíme. Omáčka by měla být hustá bez jakéhokoliv zahušťování.
Podáváme s těstovinami.