Krůtí ragú na boloňském základu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtí stehno
2 mrkve
2 větší řapíky celeru
2 cibule
2 stroužky česneku
100 g slaniny
1 sklenka drcených rajčat (já jsem použila domácí pečená rajčata)
300 ml červeného vína
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.

  2. Cibuli, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak slaninu a poté česnek.

  3. Přisypeme zeleninu a ještě restujeme, až pustí chuť a šťávu.

  4. Poté přidáme maso, osolíme, opepříme a za občasného promíchání 5 minut opékáme.

  5. Přilijeme víno a necháme z poloviny odpařit, vlijeme rajčata, přiklopíme a dusíme 30 minut. Pak přilijeme podle potřeby vodu.

  6. Dusíme do změknutí masa.

  7. Dochutíme. Omáčka by měla být hustá bez jakéhokoliv zahušťování.

  8. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!