Krůtí prso s ostrosladkou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 krůtí prso (měla jsem domácí krůtu, takže prso
bylo dosti veliké)
sůl
pepř
Omáčka:
3 středně velké cibule
3 stroužky česneku
3 PL jemného kečupu
3 PL skladkokyselé chilli omáčky
2 PL hrubozrnné hořčice
400 ml vývaru/bujónu
trocha oleje na osmahnutí cibulky
solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prso, které jsem měla i s kůží, poctivě osolíme a opepříme, vložíme do zapékací mísy a necháme odpočinout, než připravíme omáčku. Troubu předehřejeme na 150°C.

  2. Začneme v menším hrnci připravovat omáčku. Cibulky nakrájíme na malé kostičky a necháme osmahnout, ale ne úplně dozlatova. Přidáme prolisované stroužky česneku. Poté přidáme všechny tekuté ingredience (kečup, chilli omáčku, hořčici) a zalijeme vývarem či bujónem. Omáčku necháme probublat a nalijeme ke krůtímu prsu.

  3. Mísu přiklopíme a dáme do trouby péct na cca 2,5 hodiny. Během pečení maso poctivě přeléváme omáčkou, kterou před koncem malinko zahustíme solamylem rozmíchaným ve trošce vody. Tento pokrm máme rádi s rýží nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!