Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1,8 kg krůtích prsíček
- 2 lžíce másla
- 300 g jaternicového prejtu
- 1 pomeranč (na nastrouhanou kůru a 40 ml šťávy)
- 2-3 lžíce brusinek
- 65 g piniových oříšků (nebo jiných)
- 2 lžíce sekané šalvěje nebo jiné libovolné bylinky
- sůl
- pepř
- 1 velká cibule
- vývar na podlévání
- Na těstíčko:
- 300 g hladké mouky
- 2 vejce
- špetka kurkumy
- 120 -150 g másla
- 50 ml vody
Postup Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli si podusime na másle a smícháme s přidaným prejtem, pomerančovou štávou, pomerančovou nastrouhanou kůrou, brusinkami, piniovými jadérky,nasekanou šalvějí nebo jinými bylinkami,solí a pepřem. Omyjeme a osušíme krůtí maso, podélně ho nakrojíme (neprořízneme). Nádivku poté pěkně rozdělíme na maso, zarolujeme a svážeme. Připravenou roládku zprudka nejříve opatrně orestujeme z obou stran na velké pánvi, aby se nám masíčko pěkně zatáhlo a poté ji dáme do vymazaného pekáčku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 90 minut. Během pečení masíčko přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme vývarem.
Na těstíčko si smícháme hladkou mouku s vejcem, kurkumou, máslem a 50 ml vlažné vody. Vytvarujeme kouli a chladíme ji zabalenou v potravinové fólii na 30 minut v lednici.
Pečínku zatím vyjmeme z pekáčku a necháme ji chvíli vychladit.
Vychlazenou kouli poté rozválíme a pečínku do ní zabalíme. Těstíčko s masovou roládou potřeme rozkvedlaným žloutkem a vložíme zpět do pekáčku, poté zvýšíme tepotu trouby na 220 stupňů a pečeme dál ještě přibližně 35-40 minut to zlatova a občas podlijeme výpekem.
Nakonec pečínku upečenou v těstíčku, pokrájíme na plátky.Podáváme se šťouchaným bramborem s restovanou cibulkou nebo s bramborovou kaší, opečeným bramborem apod. Zdobíme brusinkami a bylinkami, podle své fantazie.