Krůtí pečeně ala Chile
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí prso
- 2 pomeranče
- jablečný mošt
- cibule
- čerstvá paprika
- velká mrkev
- cherry rajčátka (nemusí být)
- koření z Chile Merken
- koření Zlaté kuře
- sůl
- olej
Postup Krůtí pečeně ala Chile
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prso omyjeme, odblaníme a z obou strach naolejujeme. Okořeníme z obou stran Merkenem (je mi jasné, že nebudete shánět chilské koření, nahraďte jakýmkoliv grilovacím kořením, které obsahuje papriku, chili papričku) a kořením Zlaté kuře. Případně přisolíme.
Na pekáčku zasypeme oloupanou mrkví nakrájenou na hranolky, paprikou nakrájenou na nudličky (já měla žlutou), cibulí rozčtvrtíme. Cherry rajčátka rozpůlíme. Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu a podlijeme. Podlijeme i trochou jablečného džusu. Nedávejte moc, aby nepřebil chuť pomerančů a neměli jste maso sladké.
Pečeme v troubě přikryté důkladně alobalem, podle potřeby podlijeme trochou vody. Já peču vždy při 250 stupních dvě až tři hodiny. Ke konci zmírním na 200 a odkryté opeču postupně po obou stranách kvůli kůrečce.