Krůtí pečeně ala Chile

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí prso
2 pomeranče
jablečný mošt
cibule
čerstvá paprika
velká mrkev
cherry rajčátka (nemusí být)
koření z Chile Merken
koření Zlaté kuře
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prso omyjeme, odblaníme a z obou strach naolejujeme. Okořeníme z obou stran Merkenem (je mi jasné, že nebudete shánět chilské koření, nahraďte jakýmkoliv grilovacím kořením, které obsahuje papriku, chili papričku) a kořením Zlaté kuře. Případně přisolíme.

  2. Na pekáčku zasypeme oloupanou mrkví nakrájenou na hranolky, paprikou nakrájenou na nudličky (já měla žlutou), cibulí rozčtvrtíme. Cherry rajčátka rozpůlíme. Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu a podlijeme. Podlijeme i trochou jablečného džusu. Nedávejte moc, aby nepřebil chuť pomerančů a neměli jste maso sladké.

  3. Pečeme v troubě přikryté důkladně alobalem, podle potřeby podlijeme trochou vody. Já peču vždy při 250 stupních dvě až tři hodiny. Ke konci zmírním na 200 a odkryté opeču postupně po obou stranách kvůli kůrečce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!