Krůtí na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

700 g krůtích prsou vcelku
5 mrkví
1 petržel
1/2 celeru
1 cibule
1 lžíce klasické hořčice
cukr dle chuti
olivový olej
šlehačka 33%
citrónová šťáva na doladění chuti
koření – používám pyramidku Svíčková, pokud nemáte, použijte nové koření, pepř, sůl, bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Delší dobu restujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme lžíci hořcice a základ ještě necháme chvíli restovat. Do hrnce vrátíme maso, osolíme, opepříme, vhodíme pyramidku a zalijeme vodou nebo vývarem, pokud máme.

  2. Omáčku s masem necháme táhnout přibližně dvě hodiny. Maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Omáčku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. A pustíme se do ladění omáčky. Přidáme šlehačku na zjemnění a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, dokud nemáme požadovanou chuť omáčky.

  3. Recept na karlovarský knedlík najdete na mých stránkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!