Krůtí mleté šišky se sýrem a zeleninou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého krůtího masa
- 100 g eidamu
- 2 vejce (1 bílek si necháme zvlášť)
- 1/2 červené papriky
- 1/2 pórku
- 200 g anglické slaniny
- 5 stroužků česneku
- chilli (množství podle chuti)
- pepř
- sůl
- strouhanka
- malá hrst pažitky nakrájené nadrobno
- na vytření pekáčku olej
- hrubá mouka
Postup Krůtí mleté šišky se sýrem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si dáme mleté maso, nastrouhaný sýr, na drobno nakrájenou papriku, pórek na tenké kroužky, 150 g anglické slaniny nakrájené na menší proužky(6 plátků slaniny si necháme) a prolisovaný česnek.
Pak dáme chilli, pepř, pažitku, sůl a rukama pěkně promícháme, přidáme ještě 1 celé vejce + 1 žloutek a bílek si necháme, budeme ho potřebovat a promícháme ještě jednou, už vařečkou.
Připravíme si strouhanku, z připravené masové směsi vytvoříme větší váleček(z tohoto množství jich bude pět)potřeme našlehaným bílkem a hned obalíme ve strouhance, položíme na šířku na plátek anglické slaniny a oba konce dáme malinko přes sebe spíchneme párátkem a tak pokračujeme se všemi šiškami, které skládáme do vymazaného pekáče olejem a vysypaným hrubou moukou.
Zalijeme tak 2 dcl vody a dáme přikryté péct na 170°C, na 40 minut.
Do malého množství vody si rozpustíme solamyl, šišky zalijeme, odkryjeme a 10-15 minut dopečeme do hněda. Šišky mají tímto způsobem dobrou šťávu, kdo jí nemusí nepodlévá, ani nezahušťuje.