Krůtí kousky s pórkem, fenyklem, žampiony a bílým vínem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- cca 300 g krůtího masa (krůtí prsa)
- 1/2 pórku
- 1 fenykl
- 1 krabička žampionů
- olivový olej
- 1 dl bílého vína
- sojová omáčka Tamari
- 1-2 hrsti špenátových listů
Postup Krůtí kousky s pórkem, fenyklem, žampiony a bílým vínem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kousky, zakapeme sojovou omáčkou a zalijeme bílým vínem. Necháme odležet v ledničce cca hodinu.
Pórek nakrájíme na kolečka, žampiony podle velikosti - malé na půlky a velké na čtvrtky. Fenykl pokrájíme na kostky.
Pánvičku rozpálíme nasucho a dáme do ní maso, včetně marinády. Zprudka opečeme ze všech stran.
Přisypeme pórek, žampiony a fenykl, podlijeme vodou a dusíme, než jsou maso i zelenina měkké. Podle potřeby můžeme ještě dochutit sojovou omáčkou.
Na závěr přisypeme špenátové listy a jen je necháme zavadnout.
Podáváme s naan chlebem.