Krůtí kousky s lilkem a zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g krůtích prsou
- 1 středně velký lilek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 velká mrkev
- 1 červená paprika
- hrst cukrového hrášku
- 3 menší rajčata
- 1 lžička rajského protlaku
- 1 lžička harissy
- 1 lžička cukru
- sůl
- olej
Postup Krůtí kousky s lilkem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na proužky. Lilek nakrájíme na čtvrtkolečka, cibuli na nudličky, mrkev na hranolky, papriku na klínky, rajčata na čtvrtky a česnek na plátky.
V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme maso a opečeme ho ze všech stran. Pak k masu přidáme cibuli a mrkev a necháme společně asi 3 minuty restovat. Pak přihodíme i ostatní zeleninu kromě lilku a necháme další asi 3 minuty restovat.
Zároveň ve druhé pánvi rozehřejeme olej, nakrájený lilek na něm opečeme dozlatova a lehce osolíme.
Opečený lilek přimícháme k masové směsi, do pánve přidáme i rajský protlak, harissu a lžičku cukru a podle chuti osolíme. Promícháme, podlijeme 100 ml vody, necháme ještě minutu probublávat, zakryjeme pokličkou, vypneme a necháme ještě pár minut přikryté v klidu. Podáváme s rýží.