Krůtí karbanátky s cuketou a kapustou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtího mletého masa
- 150 g kapusty (uvařené nebo blanšírované)
- 150 g cukety
- sůl
- pepř
- 1 čajová lžička chilli omáčky (Harissa)
- petrželka
- libeček
- 4 stroužky česneku
- cibulka
- majoránka
- 1 vejce
- 1 šlehačka
- Solamyl podle hustoty směsi
- strouhanka
- polohrubá mouka
Postup Krůtí karbanátky s cuketou a kapustou
Postup přípravy receptu
-
Cibulku si nasekáme nadrobno, kapustu (jen střední vrstvu listů bez tvrdých konců), povaříme na cca 8 minut nebo jen blanšírujeme po tuto dobu.
Cuketu si očistíme, vydlabeme jadérka, necháme vypotit, přebytečnou šťávu vymačkáme.
K cuketě, pokrájené cibulce a kapustě přidáme mleté krůtí maso, vejce, koření, šlehačku, solamyl, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, chilli omáčku (harissu) a vše dobře promícháme.
Vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance (mouce) a dáme na plech, pokapaný olejem, zapéci dozlatova. Během pečení karabanátky jednou obrátíme. Podáváme s bramborem nebo studené s chlebem.