Krůtí karbanátky s cuketou a kapustou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtího mletého masa
150 g kapusty (uvařené nebo blanšírované)
150 g cukety
sůl
pepř
1 čajová lžička chilli omáčky (Harissa)
petrželka
libeček
4 stroužky česneku
cibulka
majoránka
1 vejce
1 šlehačka
Solamyl podle hustoty směsi
strouhanka
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku si nasekáme nadrobno, kapustu (jen střední vrstvu listů bez tvrdých konců), povaříme na cca 8 minut nebo jen blanšírujeme po tuto dobu.

  2. Cuketu si očistíme, vydlabeme jadérka, necháme vypotit, přebytečnou šťávu vymačkáme.

  3. K cuketě, pokrájené cibulce a kapustě přidáme mleté krůtí maso, vejce, koření, šlehačku, solamyl, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, chilli omáčku (harissu) a vše dobře promícháme.

  4. Vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance (mouce) a dáme na plech, pokapaný olejem, zapéci dozlatova. Během pečení karabanátky jednou obrátíme. Podáváme s bramborem nebo studené s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!