Krůtí játra na japonský způsob
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích jater (i mražená)
- 1 dl červeného dezertního vína (např. Metropol)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička směsi koření Čína
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 3 lžíce kukuřičného škrobu nebo bramborového škrobu
- 3 lžíce hladké mouky
- sádlo nebo olej do woku
- sůl
- jemně nasekaná bylinková směs:
- jarní cibulka
- petrželka
- bazalka
- několik kroužků z bílé části pórku
- 3 lžíce loupaných arašídů
Postup Krůtí játra na japonský způsob
Postup přípravy receptu
-
Na větší kusy pokrájená játra v misce přelijeme marinádou z vína, sójové omáčky, směsi koření Čína a strouhaného zázvoru a necháme několik hodin proležet.
Pak osušíme kousky jater v papírovém ubrousku a obalíme ve směsi škrobu a hl. mouky půl na půl. Obalené kousky opečeme rychle v rozpáleném tuku ve woku.
Když jsou hotové, obalíme je v bylinkové směsi (zelená cibulka, petrželka, atd...) a podáváme.
Ve zbylém tuku opražíme do měkka kroužky z pórku a arašídy.
Na talíři přizdobíme sezónní zeleninou a směsí arašídů s pórkem. Podle chuti a libosti přisolíme.
Mezitím jsme si připravili jemnou bramborovou kaši (nebo uvařili rýži). Obojí je vhodnou přílohou. na hranolky nezapomínaje.