Krůtí hadi na rozmarýnu a pomerančích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky krůtích prsou
sůl
pepř
rozmarýn
olej
1 pomeranč
Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nakrájíme přes vlákno na co nejdelší proužky cca 2 cm široké.

  2. Dáme je do mísy se 3 lžícemi oleje, promícháme je spolu se solí, pepřem a sušeným rozdrceným rozmarýnem a necháme asi hodinu odpočinout.

  3. Před smažením maso posypeme solamylem a promícháme, aby bylo maso rovnoměrně obalené.

  4. Poté rozehřejeme teflonovou pánev a naskládáme na ni nudličky masa, jednu vedle druhé abychom využili co nejvíce místa. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme.

  5. Oloupaný pomeranč nakrájíme na tenké plátky o poklademe je na otočenou, opečenou stranu masa. Zakryjeme poklicí a necháme dopéci. Podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!