Křupavý salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 hlávkový salát nebo ledový salát
- 100 g pršutu nebo anglické slaniny
- 1 mrkev
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička hrubozrnné hořčice nebo francouzské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 menší syrové brambory
- parmazán
Postup Křupavý salát
Postup přípravy receptu
-
Salát dobře omyjeme, utěrkou osušíme a jednotlivé listy lehce omočíme jednou stranou v zálivce. Pokládáme rovnou na talíř, na kterém budeme servírovat a prosypáváme strouhanou mrkví.
Na zálivku vidličkou promícháme majonézu (polovinu můžeme nahradit jogurtem) s hořčicí a olejem.
Slaninu nakrájíme na proužky a lehce osmahneme na pánvi. Na vyškvařeném tuku prudce osmažíme tenké plátky brambor.
Na ochucený salát navršíme opečenou slaninu a brambory a ozdobíme strouhaným parmazánem.