Křupavý pstruh s mátou
Recepty, RybySuroviny
- 2 ks pstruha
- 1 PL nastrouhané limetkové kůry
- 30 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 PL nasekaných mátových lístků
- kouřová sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup Křupavý pstruh s mátou
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy očistíme a do kůže uděláme 3 zářezy.
Česnek utřeme nožem a smícháme s mátou, limetkovou kůrou, olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme pstruhy zevně i vnitřně a dáme alespoň na 30 minut odležet.
Po odležení pstruhy lehce poprášíme hladkou moukou a dáme na rozpálený gril. Grilujeme cca 7 minut z každé strany - záleží na velikosti pstruhů a teplotě grilu.