Křupavý pstruh s mátou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 ks pstruha
1 PL nastrouhané limetkové kůry
30 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 PL nasekaných mátových lístků
kouřová sůl
pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme a do kůže uděláme 3 zářezy.

  2. Česnek utřeme nožem a smícháme s mátou, limetkovou kůrou, olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme pstruhy zevně i vnitřně a dáme alespoň na 30 minut odležet.

  3. Po odležení pstruhy lehce poprášíme hladkou moukou a dáme na rozpálený gril. Grilujeme cca 7 minut z každé strany - záleží na velikosti pstruhů a teplotě grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!