Křupavý mangový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
40 g másla
150 g hladké celozrnné mouky
1/4 lžičky soli
1/2 balíčku sušeného droždí
1 lžička cukru
70 ml vlahého mléka
Náplň:
2 manga
1 smetana
1-2 lžíce cukru
1 lžíce solamylu
2 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, promícháme se solí, pak vlijeme kvásek, který připravíme z rozdrobeného droždí, trošky cukru a vlahého mléka. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Necháme ho na teplém místě vykynout.

  2. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a vyválíme a vložíme do vymazané koláčové formy, o průměru 26 cm. Dobře vytvarujeme okraje. Koláč poklademe plátky manga a zalijeme smetanou, ve které rozšleháme žloutky, cukr a solamyl.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. asi 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!