Křupavý mangový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 40 g másla
- 150 g hladké celozrnné mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 balíčku sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 70 ml vlahého mléka
- Náplň:
- 2 manga
- 1 smetana
- 1-2 lžíce cukru
- 1 lžíce solamylu
- 2 žloutky
Postup Křupavý mangový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku, promícháme se solí, pak vlijeme kvásek, který připravíme z rozdrobeného droždí, trošky cukru a vlahého mléka. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Necháme ho na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a vyválíme a vložíme do vymazané koláčové formy, o průměru 26 cm. Dobře vytvarujeme okraje. Koláč poklademe plátky manga a zalijeme smetanou, ve které rozšleháme žloutky, cukr a solamyl.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. asi 35 minut.