Křupavá celozrnná palačinka plněná krůtím masem a paprikou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Palačinka:
- 125 ml vody
- 50 g celozrnné hladké mouky (pšeničná)
- 1 lžíce lněných semínek
- Špetka soli
- Olej na vymazání pánve
- Náplň:
- 120 g krůtího masa
- 50 g červené papriky
- 1 středně velká červená cibule
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce oleje
- 30 g sýra na zapečení (já použila fetu)
- Sůl
- pepř
Postup Křupavá celozrnná palačinka plněná krůtím masem a paprikou
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme suroviny na palačinku (Jelikož záleží na suchosti“ mouky, buď mouku přidáme, nebo přilijeme trochu vody, abychom získali lité těsto). Pánev (o průměru cca 27 cm) potřeme slabě olejem a rozehřejeme.
Poté na ní nalijeme těsto a rozléváme jej až do krajů. Pozvolna opékáme a obracíme. Když je palačinka upečená, odložíme ji na talíř a předehřejeme troubu na 220°C.
Krůtí maso nakrájíme na drobné kostičky (asi 0,5 cm) a v misce smícháme s římským kmínem a olejem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak papriku.
Rozehřejeme pánev, na níž vložíme maso. Jakmile se zatáhne, lehce posolíme a přimícháme cibuli. Cibuli necháme zesklovatět.
Přimícháme papriku, nasekanou petrželku a pepř. Asi minutu promícháváme a odstavíme.
Nakonec smícháme s nastrouhaným sýrem. Palačinku naplníme směsí – zarolujeme jako burito. Vložíme na 5 minut zapéct do trouby.