Křupavá celozrnná palačinka plněná krůtím masem a paprikou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Palačinka:
125 ml vody
50 g celozrnné hladké mouky (pšeničná)
1 lžíce lněných semínek
Špetka soli
Olej na vymazání pánve
Náplň:
120 g krůtího masa
50 g červené papriky
1 středně velká červená cibule
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce oleje
30 g sýra na zapečení (já použila fetu)
Sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme suroviny na palačinku (Jelikož záleží na suchosti“ mouky, buď mouku přidáme, nebo přilijeme trochu vody, abychom získali lité těsto). Pánev (o průměru cca 27 cm) potřeme slabě olejem a rozehřejeme.

  2. Poté na ní nalijeme těsto a rozléváme jej až do krajů. Pozvolna opékáme a obracíme. Když je palačinka upečená, odložíme ji na talíř a předehřejeme troubu na 220°C.

  3. Krůtí maso nakrájíme na drobné kostičky (asi 0,5 cm) a v misce smícháme s římským kmínem a olejem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak papriku.

  4. Rozehřejeme pánev, na níž vložíme maso. Jakmile se zatáhne, lehce posolíme a přimícháme cibuli. Cibuli necháme zesklovatět.

  5. Přimícháme papriku, nasekanou petrželku a pepř. Asi minutu promícháváme a odstavíme.

  6. Nakonec smícháme s nastrouhaným sýrem. Palačinku naplníme směsí – zarolujeme jako burito. Vložíme na 5 minut zapéct do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!