Krevety v máslové smetaně
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 500 g očistěných a vyloupaných krevet (posledni dil s ocaskem ponechame)
- 6 stroužků česneku
- 60 g másla
- 100 ml smetany na vařeni (pouzila jsem 15%)
- 150 ml krevetoveho vyvaru
- čerstvý koriandr
- hladkolistá petrželka
- 1/2 citronu
- drcený pepř
- mořská sul
Postup Krevety v máslové smetaně
Postup přípravy receptu
-
Krevety vlozime do vrouci osolene vody (vody nedavame prilis mnoho, pouze po uroven krevet), do ktere jsme pridali stavu z 1/2 citronu. Privedeme k varu a varime do mekka. Ja mela krevety masitejsi, varila jsem je 13 minut. Pokud mate krevety mensi nebo predvarene, postaci tak 5 - 10 minut, chce to hlidat a zkouset.
Krevety vyndame, vyvar ponechame.
Na panvi s vyssim okrajem rozehrejeme maslo, pridame rozmackany cesnek a nechame provonet. Prilijeme vyvar a nechame chvilku povarit, zredukovat. Pote vmichame smetanu, posekane bylinky a lehce prohrejeme.
Nakonec pridame varene krevety, promichame a dochutime soli a drcenym peprem. Podavame nejlepe s pecivem, hodily by se i testoviny.