Krevety na másle se studeným dipem

Recepty, Mořské plody

Suroviny

750 g nepředvařených nevyloupaných krevet
kousek másla
2-3 stroužky česneku
špetka drceného chilli nebo 1 malá feferonka
špetka soli
můžete přidat ještě posekanou petrželku
2 PL majonézy
1 PL zakysané smetany
na dochucení trochu worcesteru
trochu tabasca
trochu citronové šťávy
špetka soli
špetka chilli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme dip. Majonézu jednoduše smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti přidáme pár kapek od všech tekutých ingrediencí. Ochutnáváme a dochucujeme:-) Nakonec přidáme špetku chilli, pepře a osolíme. Zatím odložíme do lednice.

  2. Krevety očistíme. To znamená, že jim nejprve odtrhneme hlavičku, jde to snadno jakoby vzhůru směrem ke hřbetu. Pak je vyloupneme z krunýřku a poslední článek s ocáskem můžeme nechat. Vypadá to lépe a můžeme ji za ocásek chytit a smočit v dipu. Uprostřed hřbetu krevety nařízneme a vytáhneme střívko. Někdy bývá prázdné bez nečistot, takže je takřka neviditelné. Pokud je prázdné, klidně ho tam nechte a nehledejte se s ním. Když máme všechny krevety očištěné, opláchněte je a osušte papírovou utěrkou.

  3. V pánvi rozehřejte máslo, po chvilce vhoďte posekaný česnek a chilli a pak krevety a malinko osolte. Krevety jsou hotové za cca 3 - 4 minuty, nedělejte je určitě déle, byly by gumové.

  4. Když jsou růžovo - oranžové ze všech stran, jsou hotové.

  5. Můžete přidat ještě trošku posekané petrželky, promíchat a je hotovo.

  6. Naservírujte je do misky, k tomu dip a nakrájenou bagetku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!