Krémová polenta s vejci

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 hrnek kukuřičné krupice
2 hrnky kuřecího vývaru
1/2 hrnku mléka
1 lžíce másla
3 vejce
malá cibule
olej na pánev
1/2 sklenky nastrouhaného parmezánu
petrželka
libeček
celerová nať
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vývar uvedeme do varu a postupně přisypáváme kukuřičnou krupici, stále mícháme asi 15-20 minut. do zhoustnutí.

  2. Přidáme máslo, postupně mléko, ušlehaná vejce a vše 5 minut. ještě za stálého míchání provaříme.

  3. Nakonec přidáme osmaženou cibulku dozlatova, parmazán a zelené bylinky. Pokud je třeba –dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!