Krémová mrkvová polévka se zázvorem

Recepty, Polévky

Suroviny

- 6 větších mrkví
- 1 střední cibule
- čerstvý zázvor (velikost palce, délka cca 4cm)
- 0,5 l vývaru (kvalitní zeleninový bujon bez glutamátu)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 limetky
- petrželová nať
- 1/2 kelímku bílého jogurtu (popř. zakysanou smetanu)

Postup přípravy receptu

  1. Ostrouhanou mrkev nakrájíme na kostky (mohou být klidně až 5 cm), cibuli nakrájíme na drobno, zázvor očistíme a nastrouháme na hrubo.

  2. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme cibuli, lehce orestujeme a přidáme mrkev, poté restujeme spolu dokud cibulka nezměkne a mrkev trochu nezesvětlá.

  3. Mezitím si bokem připravíme vývar, poté jej vlijeme k mrkvi s cibulí, přidáme zázvor a pod pokličkou vaříme, dokud mrkev nezměkne (cca 15 min).

  4. Hotovou polévku rozmixujeme (tyčovým mixerem) do hladkého krému, přidáme šťávu z limetky (popř přisolíme nebo připepříme) a vmícháme jogurt. Podáváme posypané petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!