Krémová houbová polévka, zdobená restovanou hlívou ústřičnou

Recepty, Polévky

Suroviny

280 g hub (lesní houby z loňského sběru nebo hnědé žampiony)
100 g hlívy
400 ml zeleninového vývaru
1 jarní cibulka (nebo 1 menší cibule)
50 g másla
200 g brambor
200 ml zakysané smetany
olej na orestování hlívy ke zdobení
sůl, pepř
drcený kmín
špetička muškátového květu
špetka uzené papriky
Hraška na zahuštění (není nutná)

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme na malé kousky. Orestujeme na másle s pokrájenou cibulkou. Přidáme drcený kmín, špetku uzené papriky, oloupané, na kostky pokrájené brambory a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud brambory nejsou měkké.

  2. Zakysanou smetanu smícháme s trochou polévky a nalijeme zpět do nádoby krátce povařit. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, povaříme a ponorným mixerem rozmixujeme. Nakonec polévku ozdobíme dokřupava orestovanou hlívou ústřičnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!