Krémová houbová polévka, zdobená restovanou hlívou ústřičnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 280 g hub (lesní houby z loňského sběru nebo hnědé žampiony)
- 100 g hlívy
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 jarní cibulka (nebo 1 menší cibule)
- 50 g másla
- 200 g brambor
- 200 ml zakysané smetany
- olej na orestování hlívy ke zdobení
- sůl, pepř
- drcený kmín
- špetička muškátového květu
- špetka uzené papriky
- Hraška na zahuštění (není nutná)
Postup Krémová houbová polévka, zdobená restovanou hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme na malé kousky. Orestujeme na másle s pokrájenou cibulkou. Přidáme drcený kmín, špetku uzené papriky, oloupané, na kostky pokrájené brambory a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud brambory nejsou měkké.
Zakysanou smetanu smícháme s trochou polévky a nalijeme zpět do nádoby krátce povařit. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, povaříme a ponorným mixerem rozmixujeme. Nakonec polévku ozdobíme dokřupava orestovanou hlívou ústřičnou.