Krémová houbová polévka (maďarská)

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g žampionů
1 velká hrst sušených hříbky
1250 ml masového vývaru
1 cibule
250 ml 33% sladké smetany
3 stroužky česneku
sůl
pepř
pokrájená zelená nať jarní cibulky
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Dubáky (praváky) namočíme na 30 minút do teplej vody.

  2. Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu so šampionmi pokrájanými na plátky. Osolíme a okoreníme.

  3. Pridáme celé strúčiky cesnaku, podlejeme trochou vody a restujeme do odparenia tekutiny.

  4. Pridáme namočené dubáky aj so šťavou a zalejeme horúcim vývarom. Varíme do zmäknutia húb.

  5. Niekoľko pekných húb vyberieme a odložíme bokom.

  6. Polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.

  7. Do sladkej smotany pridáme niekoľko PL horúcej polievky, aby sa vyrovnali teploty. Primiešame do polievky a chvíľu povaríme.

  8. Na tanieri ozdobíme plátkami odložených húb a posipeme zelenou vňaťou jarnej cibuľky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!