Králík v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

Zadní králíčí stehna a hřbet
špek
sůl
mletý zázvor
pár snítek rozmarýnu
hrst sušených hub
trochu oleje
dcl vody
1/2 paličky česneku
2 malé cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem.

  2. V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme opéci ze všech stran. Přidáme snítky rozmarýnu. Zalijeme asi deckou vody (tak do 1/3 masa aby voda sahala), přidáme rozmačkaný česnek, cibuli nakrájenou na půlkolečka a houby, které jsme si namočili ve vodě. Zapneme na II. a na 4 hodiny.

  3. Asi 10 minut před koncem jsem maso vyndala na talíř a sosík zahustila asi dvěma lžícema polohrubé mouky, vrátila maso a nechala dovařit. Jako přílohu můžete dáti cokoliv - brambory, br. kašičku, br. knedlíček a nebo jako my dnes rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!