Králík na víně s provensálským kořením

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
10 - 15 dkg anglické slaniny
máslo
plnotučná hořčice
cca 2 dcl červeného vína
provensálské koření
sušený česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme do pekáče. Posypeme česnekem, provensálským kořením a podlijeme vínem. Na maso poklademe slaninu, jestli je libová, můžeme přidat ještě máslo. Pekáč přikryjeme a vložíme do předem vyhřátě trouby na 200 °C. Po patnácti minutách pečeme na 150°C dokud není maso měkké a nejde lehce od kosti.

  2. Podáváme s vařenými brambory, šťouchanci s cibulkou, bramborovou kaší, jáhlami atd. Hodí se i špenát, dušená mrkev nebo jiná restovaná zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!