Králík na víně s provensálským kořením
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 10 - 15 dkg anglické slaniny
- máslo
- plnotučná hořčice
- cca 2 dcl červeného vína
- provensálské koření
- sušený česnek
- sůl
Postup Králík na víně s provensálským kořením
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme do pekáče. Posypeme česnekem, provensálským kořením a podlijeme vínem. Na maso poklademe slaninu, jestli je libová, můžeme přidat ještě máslo. Pekáč přikryjeme a vložíme do předem vyhřátě trouby na 200 °C. Po patnácti minutách pečeme na 150°C dokud není maso měkké a nejde lehce od kosti.
Podáváme s vařenými brambory, šťouchanci s cibulkou, bramborovou kaší, jáhlami atd. Hodí se i špenát, dušená mrkev nebo jiná restovaná zelenina.