Králík dušený na víně s jablky

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 porce králíka (použila jsem stehna)
3 lžíce oleje
50 ml bílého suchého vína
1 střední cibule
1 vrchovatá lžička celozrnné mouky
40 g nakyslejšího jablka oloupaného
1 lžíce povidel
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
1/2 lžičky sušeného tymiánu
200 ml vody
Sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrolu rozehřejeme olej a králíka z obou stran necháme zatáhnout.

  3. Poté králíka vyjmeme a cibuli orestujeme dozlatova. Přisypeme mouku, zarestujeme a podlijeme vínem. Víno necháme lehce probublat, zalijeme vodou a přidáme koření. Jablko nakrájíme na kostky a vložíme do kastrolu spolu s králíkem. Lehce osolíme a dusíme cca 90 minut do změknutí. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trochou vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!