Králík dušený na víně s jablky
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 porce králíka (použila jsem stehna)
- 3 lžíce oleje
- 50 ml bílého suchého vína
- 1 střední cibule
- 1 vrchovatá lžička celozrnné mouky
- 40 g nakyslejšího jablka oloupaného
- 1 lžíce povidel
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 200 ml vody
- Sůl
- pepř
Postup Králík dušený na víně s jablky
Postup přípravy receptu
-
Králíka osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
V kastrolu rozehřejeme olej a králíka z obou stran necháme zatáhnout.
Poté králíka vyjmeme a cibuli orestujeme dozlatova. Přisypeme mouku, zarestujeme a podlijeme vínem. Víno necháme lehce probublat, zalijeme vodou a přidáme koření. Jablko nakrájíme na kostky a vložíme do kastrolu spolu s králíkem. Lehce osolíme a dusíme cca 90 minut do změknutí. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trochou vody.