Králičí plněný hřbet v Pomalém hrnci

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí hřbet
1 menší pórek
1/2 bulvy fenyklu
lžíce olivového oleje
sůl
Na náplň:
1 rohlík
50 g šunky nebo jiného salámu
zelená petrželka
50 g másla
vejce
strouhanka podle potřeby
sůl
pepř
cca 50 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou petrželku a šunku. Restujeme asi 5 minut. Necháme vychladnout.

  2. Potom přendáme do misky, přidáme namočenou a vymačkanou housku, přidáme vejce, osolíme, opepříme, dobře promícháme, podle potřeby přidáme strouhanku (asi hrst).

  3. Králičí hřbet omyjeme, očistíme, osolíme, naplníme a převážeme. Poklademe anglickou slaninou a dáme do pomalého hrnce, který jsme vymazali olivovým olejem, přidali nakrájený pórek a nakrájený fenykl.

  4. Pomalíme tři hodiny. Přidala jsem celé, neoloupané malé brambory jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!