Králičí hřbet s pancettou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 ks králičího hřbetu
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 litru vývaru z kostí
- 200 g pancetty
- sůl
- pepř
- máslo
Postup Králičí hřbet s pancettou
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbety odblaníme a rozdělíme každý na dva díly. Pořádně maso osolíme a opepříme.
Uzenou pancettu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi, dokud nezezlátne
. Přidáme na jemno nakrájené cibule a necháme zesklovatět. Vzniklý cibulovo-pancettový základ přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH)
. Králičí hřbety restujeme na výpečku z pancetty, tak aby se maso zatáhlo, a poté jej přendáme k cibuli a pancette do PH.
Zalijeme vývarem a přidáme na plátky nakrájený česnek. Zapneme PH na program HIGH a necháme 5 hodin probublávat“.
Asi 15 minut před koncem vaření vyjmeme králičí hřbety a rozmícháme lžíci hladké mouky v troše vody a přilijeme k vývaru do PH, lehce zamícháme a necháme ještě 15 minut vařit a tím zahustit.
Na závěr zjemníme oříškem másla. Příloha vařené nové brambory nebo jasmínová rýže.