Králičí filety ve svěží marinádě

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí maso (filé)
hrst sušených brusinek
2 snítky rozmarýnu
šťáva z pomeranče (viz pozn.)
1 lžička bílého pepře
kousek slaniny
1 dcl červeného vína
trochu oleje
1 zelená paprika
2 rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme víno, šťávu z pomeranče, pokrájený rozmarýn a bílý pepř. Králičí filátka podle potřeby očistíme, odblaníme. Naložíme do marinády a necháme alespoň 3 hodiny odležet.

  2. Rozpálíme olej a necháme roztavit slaninu. Vložíme maso, opečeme zprudka po obou stranách. Podlijeme mírně marinádou a dusíme do měkka. Během dušení poléváme maso výpekem a podle potřeby doplňujeme marinádu, ale jen velmi mírně, maso se musí dusit v trošce tekutiny. Asi po 20 min. vsypeme nakrájenou papriku a rajčata, promícháme a vypneme sporák. Necháme asi 10 minut dojít. Dochutíme solí. Šťávu není třeba už zahušťovat, díky brusinkám získá poměrně hustší konzistenci. Podáváme s libovolnou přílohou - v originálním receptu je kuskus, ale určitě může být i rýže, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!