Králičí filety ve svěží marinádě
Recepty, Jiné masoSuroviny
- králičí maso (filé)
- hrst sušených brusinek
- 2 snítky rozmarýnu
- šťáva z pomeranče (viz pozn.)
- 1 lžička bílého pepře
- kousek slaniny
- 1 dcl červeného vína
- trochu oleje
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
Postup Králičí filety ve svěží marinádě
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu smícháme víno, šťávu z pomeranče, pokrájený rozmarýn a bílý pepř. Králičí filátka podle potřeby očistíme, odblaníme. Naložíme do marinády a necháme alespoň 3 hodiny odležet.
Rozpálíme olej a necháme roztavit slaninu. Vložíme maso, opečeme zprudka po obou stranách. Podlijeme mírně marinádou a dusíme do měkka. Během dušení poléváme maso výpekem a podle potřeby doplňujeme marinádu, ale jen velmi mírně, maso se musí dusit v trošce tekutiny. Asi po 20 min. vsypeme nakrájenou papriku a rajčata, promícháme a vypneme sporák. Necháme asi 10 minut dojít. Dochutíme solí. Šťávu není třeba už zahušťovat, díky brusinkám získá poměrně hustší konzistenci. Podáváme s libovolnou přílohou - v originálním receptu je kuskus, ale určitě může být i rýže, brambory.