Krakonošovo tajemství

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 plátek krkovice bez kosti
1 větší bramboru
1 menší cibuli
4 plátky anglické slaniny
1 kyselá okurka
mletý pepř
sůl
2 lžíce hořčice nejlépe Dijonské
olej
snítka tymiánu na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Na alobal kápneme olej a poklademe plátky brambor.

  2. Maso z krkovice naklepem, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Kdo má rád kečup,tak místo hořčice může použít kečup.

  3. Na maso navršíme na kolečka pokrájenou cibuli, anglickou slaninu pokrájíme na proužky a dáme na maso s cibulí.

  4. Na slaninu dáme okurky nakrájené na slabá kolečka.

  5. Toto vše zabalíme a dáme do vyhřáté trouby na 180 a pečeme asi 40 min.

  6. Pak alobal otevřem a necháme ještě chvilku dopéct otevřené. Hotové maso na talíři ozdobíme snítkou tymiánu. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!