Krakonošovo tajemství
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 plátek krkovice bez kosti
- 1 větší bramboru
- 1 menší cibuli
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 kyselá okurka
- mletý pepř
- sůl
- 2 lžíce hořčice nejlépe Dijonské
- olej
- snítka tymiánu na ozdobu
Postup Krakonošovo tajemství
Postup přípravy receptu
-
Na alobal kápneme olej a poklademe plátky brambor.
Maso z krkovice naklepem, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Kdo má rád kečup,tak místo hořčice může použít kečup.
Na maso navršíme na kolečka pokrájenou cibuli, anglickou slaninu pokrájíme na proužky a dáme na maso s cibulí.
Na slaninu dáme okurky nakrájené na slabá kolečka.
Toto vše zabalíme a dáme do vyhřáté trouby na 180 a pečeme asi 40 min.
Pak alobal otevřem a necháme ještě chvilku dopéct otevřené. Hotové maso na talíři ozdobíme snítkou tymiánu. Podáváme se zeleninovým salátem.