Kotlety v pikantní smetanové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší kotlety
1 lžíce kaparů
1 lžíce krájených sušených rajčat v oleji
100 ml smetany ke šlehání
30 g hladké mouky
30 g másla
vývar
sůl
pepř
olej
cibulová nať
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a v hlubší pánvi na trošce oleje opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Máslo uhněteme s moukou, utvoříme kuličku a přidáme k masu. Necháme provařit ještě cca 20 minut. V průběhu této doby vložíme do omáčky kapary a sušená rajčata. Na závěr zjemníme smetanou a necháme přejít varem.

  3. Na talíři maso posypeme cibulkovou natí a petrželkou. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!