Kotlety s plným bříškem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 pěkné kotlety i s kostí
- plátek syrového bůčku
- hořčice
- česnek
- sklenice kysaného zelí
- 50-100 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- cibule
Postup Kotlety s plným bříškem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmahneme kostičky anglické slaniny (z níž jsme odložili dva plátky stranou) a krájenou cibuli a promíchneme se scezeným kysaným zelím (kdo má rád zelí sladší, trochu přisladí a chvíli pod poklicí podusí). Směs urovnáme do remosky.
Do kotlety prořízneme kapsu, vevnitř mírně osolíme, vytřeme rozetřeným česnekem a hořčicí a vložíme kousek bůčku. Totéž uděláme s druhou kotletou, otvory není třeba nijak zavírat.
Maso osolíme a opepříme i zvenčí, uložíme na zelí, na každý kousek můžeme dát plátek anglické a takto upravené už upečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.