Kotlety s plným bříškem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 pěkné kotlety i s kostí
plátek syrového bůčku
hořčice
česnek
sklenice kysaného zelí
50-100 g anglické slaniny
sůl
pepř
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme kostičky anglické slaniny (z níž jsme odložili dva plátky stranou) a krájenou cibuli a promíchneme se scezeným kysaným zelím (kdo má rád zelí sladší, trochu přisladí a chvíli pod poklicí podusí). Směs urovnáme do remosky.

  2. Do kotlety prořízneme kapsu, vevnitř mírně osolíme, vytřeme rozetřeným česnekem a hořčicí a vložíme kousek bůčku. Totéž uděláme s druhou kotletou, otvory není třeba nijak zavírat.

  3. Maso osolíme a opepříme i zvenčí, uložíme na zelí, na každý kousek můžeme dát plátek anglické a takto upravené už upečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!