Kotleta plněná hruškovými povidly s pečenou šalvějovou mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kotlety (cca 2cm vysoké)
2 lžíce pečených hruškových povidel
2 lžíce sušených brusinek
1 plná lžička sušeného zázvoru
sůl
olej
1 větší cibule
250 g mrkve
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sušené šalvěje
kouřová sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso prokrojíme podélně, kapsu naplníme směsí z povidel, zázvoru a brusinek, uzavřeme jehlami či párátky, osolíme, potřeme olejem a necháme cca 1hod. odpočinout.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky či půlměsíčky, promícháme s 0,5cm kolečky mrkve, zastříkneme olejem, vmícháme šalvěj a sůl. Směs dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Pečeme za občasného promíchání cca 25-30min. na 175°C.

  4. Maso vložíme do pánve s rozpálenou lžící oleje, prudce z obou stran opečeme, poté podlijeme troškou horké vody (cca 0,5cl), přikryjeme a podusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Ve zhoustlém výpeku maso několikrát obrátíme (trochu vyteklé zkaramelizované směsi).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!