Koláč z drobenky, tvarohu a ovoce

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g hladké mouky
200 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
200 g másla
máslo na vymazání formy
Na náplň:
500 g tvarohu
120 g krupicového cukru
1 vejce
vanilkový pudinkový prášek
2 lžíce citronové šťávy
2 PL másla

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dejte mouku, krupicový i vanilkový cukr, nakrájené máslo a vypracujte drobenku. Dvě třetiny drobenky nasypte na dno vymazané koláčové formy. Korpus koláče dejte péct na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

  2. Než se zapeče, ušlehejte tvaroh s cukrem, vejcem, vanilkovým pudinkem a citronovou šťávou. Vmíchejte pokrájené ovoce - pokud použijete jahody a ostružiny z mrazáku jako já, nechte povolit, pokrájejte a přidejte ještě lžíci pudinku nebo solamylu.

  3. Navrch dejte zbylou drobenku, na ni pár plátků másla a koláč vraťte do trouby. Teplotu stáhněte na 180 °C a koláč pečte asi 30-40 minut, až drobenka trochu zezlátne.

  4. Nechte úplně vychladnout, aby tvaroh stačil ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!