Klobouk
Recepty, DortySuroviny
- Korpus 1:
- 5 vajec
- 210 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Korpus 2:
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 75 ml oleje
- 50 ml vroucí vody
- 125 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém 1:
- pudingový s citronovým aroma a kúrou z citronu
- Krém 2:
- 125 g másla
- tvaroh
- cukr
- meruňková marmeláda
- potahovací hmota
- gelové barvy oranžová a hnědá
- měděný prach
Postup Klobouk
Postup přípravy receptu
-
U obou korpusů je postup stejný. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.
Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Pečeme cca 45 minut na 170°C.