Kedlubnový salát s tmavou treskou
Recepty, SalátySuroviny
- Na salát:
- 3 plátky bílé kedlubny, zhruba 1 cm široké
- 1 stonek zelené cibulky
- 100 g šunky nejvyšší jakosti
- 1 větší vejce
- 2 středně velké kyselé okurky
- 100 g majonézy Hellmann's
- sůl
- pepř
- Dále:
- 2 kusy tresky tmavé
- sůl
- pepř
- rybí koření
- trošku šťávy z citronu
- přepuštěné máslo na smažení
Postup Kedlubnový salát s tmavou treskou
Postup přípravy receptu
-
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj 3 centimetrové plátky, které dáme vařit do osolené vody. Vaříme na skus, necháme vychladit.
Do misky nakrájíme na kostičky šunku, okurky, vajíčko a na kolečka nakrájenou cibulku. Nakonec přidáme na malé kostičky nakrájený uvařený kedluben a majonézu.
Vše společně promícháme, osolíme, opepříme podle chuti a dáme vychladit do lednice.
Tresku opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Na přepuštěném másle krátce z obou stran osmažíme.
Podáváme se salátem.