Kedlubnový salát s tmavou treskou

Recepty, Saláty

Suroviny

Na salát:
3 plátky bílé kedlubny, zhruba 1 cm široké
1 stonek zelené cibulky
100 g šunky nejvyšší jakosti
1 větší vejce
2 středně velké kyselé okurky
100 g majonézy Hellmann's
sůl
pepř
Dále:
2 kusy tresky tmavé
sůl
pepř
rybí koření
trošku šťávy z citronu
přepuštěné máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kedluben očistíme a ukrojíme z něj 3 centimetrové plátky, které dáme vařit do osolené vody. Vaříme na skus, necháme vychladit.

  2. Do misky nakrájíme na kostičky šunku, okurky, vajíčko a na kolečka nakrájenou cibulku. Nakonec přidáme na malé kostičky nakrájený uvařený kedluben a majonézu.

  3. Vše společně promícháme, osolíme, opepříme podle chuti a dáme vychladit do lednice.

  4. Tresku opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Na přepuštěném másle krátce z obou stran osmažíme.

  5. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!