Káva Latté z granulovaného lecitinu, šlehaného mléka, rumu,skořice a Nescafé classic kávy

Recepty, Nápoje

Suroviny

250 ml kávy
2,5 KL granulovaného lecitinu- (rozmixovaný)
uvařené Nescafé Classic nebo Káva Velvet-
(1 a půl lžičky kávy + 150 ml vody)
kapka rumu
mletá skořice - (špetka) na zdobení
špetička drceného hřebíčku a muškátového oříšku
šlehané mléko - cca 100 ml
cukr podle každého

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice dáme až dolů rozmixovaný sojový lecitin. Opatrně přidáme uvařenou kávu Nescafé classic nebo kávu podle každého.

  2. Přidáme špetičku drceného hřebíčku, špetičku muškátového oříšku, kapku rumu a navrch dáme horké, šlehačem nebo metličkou napěněné mléko. Poprášíme skořicí a ihned podáváme. Sladíme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!