Karamelové řezy s krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 140 g moučkového cukru
- 100 g hladké mouky
- 1 sáček karamelového pudinku
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- NA KRÉM:
- 150 g másla
- 100 g cukru krupice
- 1 sáček karamelového pudinku
- 300 ml mléka
Postup Karamelové řezy s krémem
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu.
Poté přidáme zbytek moučné směsi a lehce zapracujeme zbylý sníh.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 200°C po dobu asi 10 minut. Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu.
Krém - z cukru za stálého míchání v kastrolu upálíme karamel. Necháme ho trochu zchladnout a přidáme asi polovinu mléka a rozmícháme.
Ve zbývajícím mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme do karamelu a krátce povaříme.
Ve studené vodní lázni za stálého míchání směs vychladíme. Změklé máslo krátce vyšleháme a po částech zašleháme studený karamel. Máslový krém dáme trochu vychladit
Upečený plát převrátíme na pracovní plochu, stáhneme papír a nakrájíme jej na 3 stejné díly.
Jednotlivé díly potřeme krémem (prostřední dáme na povrch), složíme a zbývajícím krémem potřeme povrch i boky.
Povrch můžeme posypat kokosem nebo ořechy.