Kapustnice z vepřového kolena
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 přední koleno
- 2 hrsti kyselého zelí
- 2 lžíce octa nebo hrnek zelné kysané vody
- několik stroužků česneku
- masox (nemusí být)
- sůl
- Na nočky:
- 1 hrnek hrubé mouky
- asi 1/2 litru vody
- špetka soli
- 1 vajíčko
Postup Kapustnice z vepřového kolena
Postup přípravy receptu
-
Koleno vaříme nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 40 minut.
Pak jej vyjmeme a do silného vývaru přihodíme asi 2 hrsti překrájeného kysaného zelí a 2 lžíce octa.
Necháme provařit asi 15 minut, pak přidáme česnek nakrájený na kousky a už nevaříme.
Z mouky, vody a vajíčka vytvoříme hustější těstíčko, které protlačíme přes haluškovač do vroucí, osolené vody.
Dáme si na hluboký talíř kupu nočků a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme podle chuti.